Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας, 4 Δεκεμβρίου 2019, Ημέρα Εορτής του Πυροβολικού

2020, Μάρτιος 23 - 12:18μμ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019, στη Νέα Πέραμο Αττικής, έδρα της Διεύθυνσης Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Σχολής Πυροβολικού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος παρέστη και ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής του κ Α/ΓΕΣ, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του κ. Υφυπουργού και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Πυροβολητή από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Στην εορταστική εκδήλωση παρέστησαν, Εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Εκπρόσωπος της Βουλής και Εκπρόσωποι Κομμάτων, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και εκπρόσωποι των Γ.Ε των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων, αντιπροσωπείες Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών, Ακόλουθοι Άμυνας Ξένων Κρατών, Διοικητές των τοπικών Μονάδων, απόστρατοι Αξιωματικοί ΠΒ και πλήθος πολιτών.