Εορτές - Τελετές - Επισκέψεις

Ιούλιος 17, 2019

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού (ΠΒ) παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, η αποφοίτηση του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης, των Ανθυπολοχαγών (ΠΒ) Τάξεως ΣΣΕ/2018.

Ο Αρχηγός, επέδωσε στους Ανθυπολοχαγούς τα αποφοιτήρια και την παλάσκα του Πυροβολητή, ενώ βράβευσε τους πρωτεύσαντες επιδίδοντάς τους πλακέτα με το έμβλημα του Όπλου τους.

Στην τελετή παρεβρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι των τοπικών και θρησκευτικών αρχών της περιοχής, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του...

Ιούλιος 17, 2019

Την 12 Μαρτίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε  στο Στρδο «ΤΧΗ (ΠΒ) ΘΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» στη Νέα Πέραμο Αττικής, η   τελετή   παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως της Σχολής Πυροβολικού από τον Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Μαντωνανάκη,  στον Ταξίαρχο κ. Περικλή Δούκα.

Στην τελετή το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκπροσώπησε ο Διευθυντής ΔΠΒ/ΓΕΣ  Υποστράτηγος κ. Θεμιστοκλής Γρυμπίρης. Επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκών του Πυροβολικού Αντγος ε.α κ. Αθανάσιος Νικολοδήμος μαζί με μέλη του συνδέσμου και...

Ιούλιος 17, 2019

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η ονομασία 33 Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών της 2018 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ σε Δοκίμους Εφέδρους Αξκούς (ΔΕΑ) του Πυροβολικού.

            Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε, δοξολογία, παράδοση των καθηκόντων των αποχωρούντων ΥΕΑ 2018 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ στους νέους Υποψήφιους Εφέδρους Αξιωματικούς (ΥΕΑ), επίδοση των πτυχίων, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Διοικητή της Σχολής και παρέλαση τμημάτων.

            Οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξκοί Πυροβολικού, οι οποίοι είναι στρατεύσιμοι νέοι και υπηρετούν τη...

Ιούλιος 17, 2019

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροβολικού, η Β’ Τάξη του 3ου Γενικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων (67 μαθητές και 4 καθηγητές), στα πλαίσια του  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

            Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές σε βασικά στοιχεία για τον Ελληνικό Στρατό και κυρίως για το πώς μπορούν μέσω των Στρατιωτικών παραγωγικών σχολών να ενταχθούν και να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

            Επιπλέον, Αξιωματικοί της Σχολής ξενάγησαν τους μαθητές στο μουσείο της Σχολής, τους εξήγησαν το...