Εορτές - Τελετές - Επισκέψεις

Νοέμβριος 19, 2019

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροβολικού, η Β’ Τάξη του 3ου Γενικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων (80 μαθητές και 5 καθηγητές), στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές σε βασικά στοιχεία για τον Ελληνικό Στρατό και κυρίως για το πώς μπορούν μέσω των Στρατιωτικών παραγωγικών σχολών να ενταχθούν και να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον, Αξιωματικοί της Σχολής ξενάγησαν τους μαθητές στο μουσείο της Σχολής,  τους εξήγησαν το ρόλο του Πυροβολικού...

Νοέμβριος 19, 2019

Τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019 στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ιρλανδικής Λέσχης Πυροβολητών αποτελούμενη από 31 άτομα, με επικεφαλής τον Ταξχο ε.α. Paul Pakenham.

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισε ο Διοικητή και το Επιτελείο της Σχολής.

Ακολούθησε παρουσίαση της ενημέρωσης της ΣΠΒ στο Αμφιθέατρο, όπου και έγινε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της Σχολής και παρακολούθηση της εκπαίδευσης επί του Συστήματος Τακτικού και Τεχνικού Ελέγχου Πυρός (ΣΤΤΕΠ) «ΔΙΑΣ», του εξομοιωτή...

Νοέμβριος 19, 2019

Την 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η ονομασία 22 Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών της 2019 Β΄ ΕΣΣΟ σε Δοκίμους Εφέδρους Αξκούς (ΔΕΑ) του Πυροβολικού.

Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε, δοξολογία, παράδοση των καθηκόντων των αποχωρούντων ΥΕΑ 2019 Β΄ ΕΣΣΟ στους νέους Υποψήφιους Εφέδρους Αξιωματικούς, επίδοση πτυχίων και τιμητικής πλακέτας με το έμβλημα του Όπλου στον πρωτεύσαντα ΥΕΑ, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Διοικητή της Σχολής και παρέλαση τμημάτων.

Οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξκοί Πυροβολικού, οι οποίοι είναι στρατεύσιμοι νέοι...

Νοέμβριος 19, 2019

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διευθυντής Δόγματος (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, επισκέφθηκε τη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητή της Σχολής, Ταξίαρχο κ. Περικλή Δούκα, ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Σχολής.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής και παρακολούθηση της εκπαίδευσης των Τμημάτων που διεξάγονται την παρούσα χρονική περίοδο στη ΣΠΒ.