Εορτές - Τελετές - Επισκέψεις

Μάρτιος 23, 2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019, στη Νέα Πέραμο Αττικής, έδρα της Διεύθυνσης Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Σχολής Πυροβολικού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος παρέστη και ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής του κ Α/ΓΕΣ...

Νοέμβριος 19, 2019

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροβολικού, η Β’ Τάξη του 3ου Γενικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων (80 μαθητές και 5 καθηγητές), στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές σε βασικά στοιχεία για τον Ελληνικό Στρατό και κυρίως για το πώς μπορούν μέσω των Στρατιωτικών παραγωγικών σχολών να ενταχθούν και να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον, Αξιωματικοί της Σχολής ξενάγησαν τους μαθητές στο μουσείο της Σχολής,  τους εξήγησαν το ρόλο του Πυροβολικού...

Νοέμβριος 19, 2019

Τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019 στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ιρλανδικής Λέσχης Πυροβολητών αποτελούμενη από 31 άτομα, με επικεφαλής τον Ταξχο ε.α. Paul Pakenham.

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισε ο Διοικητή και το Επιτελείο της Σχολής.

Ακολούθησε παρουσίαση της ενημέρωσης της ΣΠΒ στο Αμφιθέατρο, όπου και έγινε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της Σχολής και παρακολούθηση της εκπαίδευσης επί του Συστήματος Τακτικού και Τεχνικού Ελέγχου Πυρός (ΣΤΤΕΠ) «ΔΙΑΣ», του εξομοιωτή...

Νοέμβριος 19, 2019

Την 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η ονομασία 22 Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών της 2019 Β΄ ΕΣΣΟ σε Δοκίμους Εφέδρους Αξκούς (ΔΕΑ) του Πυροβολικού.

Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε, δοξολογία, παράδοση των καθηκόντων των αποχωρούντων ΥΕΑ 2019 Β΄ ΕΣΣΟ στους νέους Υποψήφιους Εφέδρους Αξιωματικούς, επίδοση πτυχίων και τιμητικής πλακέτας με το έμβλημα του Όπλου στον πρωτεύσαντα ΥΕΑ, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Διοικητή της Σχολής και παρέλαση τμημάτων.

Οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξκοί Πυροβολικού, οι οποίοι είναι στρατεύσιμοι νέοι...