Εορτές - Τελετές - Επισκέψεις

Φεβρουάριος 26, 2019

Από Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, διεξήχθησαν στο Πεδίο Βολής Δενδροχωρίου Καστοριάς, εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού, του τμήματος Βασικής  Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών Τάξης ΣΣΕ/2018 και Μονίμων Λοχιών ΣΜΥ/2018.

Οι εκπαιδευόμενοι Ανθυπολοχαγοί και Μ. Λοχίες της Σχολής ΠΒ, εκτέλεσαν εξειδικευμένες διαδικασίες βολής και ήρθαν σε επαφή με τα επιχειρησιακά μέσα πυρός, τα οποία θα κληθούν να υπηρετήσουν στις Μονάδες Πυροβολικού Μάχης μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Επιπλέον τίμησαν τον Παύλο Μελά, με κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του. 

...
Φεβρουάριος 08, 2019

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σχολή Πυροβολικού (ΣΠΒ).

Ο κ. Αρχηγός, μετά από σύντομη περιήγηση σε εγκαταστάσεις και χώρους της Σχολής πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό (οργανική δύναμη και εκπαιδευόμενους), μεταφέροντας τις σκέψεις και τις αρχικές κατευθύνσεις του.

Μεταξύ άλλων επισήμανε τα παρακάτω:

- Βασική επιδίωξη και στόχος, παραμένει η αύξηση της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς και η διατήρηση της επιχειρησιακής μας ικανότητας σε όλα τα επίπεδα. Η συνεχής και...

Ιανουάριος 20, 2019

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη Σχολή Πυροβολικού (ΣΠΒ), στη Νέα Πέραμο Αττικής, όπου πραγματοποίησε ομιλία στους εκπαιδευόμενους Ανθυπολοχαγούς Πυροβολικού (ΠΒ) Τάξης ΣΣΕ/2018 «Αντιστράτηγος (ΜΧ) Κωνσταντίνος Κάλλαρης», του τμήματος βασικής εκπαίδευσης.

                                                       

Στην ομιλία του στους νέους Ανθυπολοχαγούς ο Αρχηγός, τους επισήμανε τα παρακάτω:

 

- Να θέτουν όραμα και στόχους, αλλά πρωτίστως να εστιάζουν την προσπάθειά τους στην...

Ιανουάριος 09, 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018, στη Νέα Πέραμο Αττικής, έδρα της Διεύθυνσης Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Σχολής Πυροβολικού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα.

Την  τελετή,  τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη και ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής του κ Α/ΓΕΣ από το Διοικητή της Σχολής, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του κ. Υπουργού και κατάθεση στεφάνου στο...