Δραστηριότητες

Δεκέμβριος 08, 2017

Στις 06 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο ενημέρωσης των στελεχών και των εκπαιδευομένων στη Σχολή Πυροβολικού , η αναπληρώτρια καθηγήτρια Σύγχρονης ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  κ. Μπότσιου Κωνσταντίνα ανέπτυξε το θέμα «Εθνικός Διχασμός – Ιστορική Ανάλυση της Μικρασιατικής Εκστρατείας και η σύνδεση της με το σήμερα»  και επίλυσε απορίες των εκπαιδευομένων.

Ιανουάριος 09, 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018, στη Νέα Πέραμο Αττικής, έδρα της Διεύθυνσης Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Σχολής Πυροβολικού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα.

Την  τελετή,  τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη και ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής του κ Α/ΓΕΣ από το Διοικητή της Σχολής, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του κ. Υπουργού και κατάθεση στεφάνου στο...

Δεκέμβριος 12, 2018

Γνωρίζεται ότι από  05  έως και 08  Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Μεγάρων,  εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού με Ρ/Μ οβιδοβόλα Μ101Α1 (105 χιλ) από το Τμήμα Βασικής Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών, το Τμήμα Βασικής εκπαίδευσης Μ. Λχιών ΣΜΥ/2018 και τους ΥΕΑ (ΠΒ) Μάχης 2018 Δ΄και Ε ΄ΕΣΣΟ.

 

Για τους Ανθυπολοχαγούς ήταν οι πρώτες βολές πυροβολικού οι οποίες  κατά παράδοση του όπλου αποτελούν και « Το Βάπτισμα του Πυρός» για τους νέους Πυροβολητές της Ελλάδας.

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης τόσο των...

Δεκέμβριος 11, 2018

Την Παρασκευή 09 Νοε 18, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροβολικού, μαθητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Τους μαθητές καλοσώρισε ο Δκτής της Σχολής και ακολούθως πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της Σχολής, επίδειξη του Α/Κ Πυροβόλου Μ109 και παρουσίαση των Δραστηριοτήτων του Σ.Ξ και του Πυροβολικού.

 Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλαν ανάλογες ερωτήσεις προς το προσωπικό της Σχολής.