Δραστηριότητες

Δεκέμβριος 08, 2017

Στις 06 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο ενημέρωσης των στελεχών και των εκπαιδευομένων στη Σχολή Πυροβολικού , η αναπληρώτρια καθηγήτρια Σύγχρονης ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  κ. Μπότσιου Κωνσταντίνα ανέπτυξε το θέμα «Εθνικός Διχασμός – Ιστορική Ανάλυση της Μικρασιατικής Εκστρατείας και η σύνδεση της με το σήμερα»  και επίλυσε απορίες των εκπαιδευομένων.

Ιούλιος 17, 2019

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού (ΠΒ) παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, η αποφοίτηση του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης, των Ανθυπολοχαγών (ΠΒ) Τάξεως ΣΣΕ/2018.

Ο Αρχηγός, επέδωσε στους Ανθυπολοχαγούς τα αποφοιτήρια και την παλάσκα του Πυροβολητή, ενώ βράβευσε τους πρωτεύσαντες επιδίδοντάς τους πλακέτα με το έμβλημα του Όπλου τους.

Στην τελετή παρεβρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι των τοπικών και θρησκευτικών αρχών της περιοχής, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του...

Ιούλιος 17, 2019

Γνωρίζεται ότι από 07 έως 14 Ιουν 2019, πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου Βολής Αρμάτων Ξάνθης, η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2019», με τη συμμετοχή του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών ΠΒ, Τάξεως ΣΣΕ/2018.

 

Η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2019», αποτέλεσε το επιστέγασμα της Βασικής Εκπαίδευσης των Ανθλγών (ΠΒ), δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας με τους Ανθυπολοχαγούς των λοιπών (Ο-Σ), στη διαμόρφωση κοινών παραστάσεων και στην πρακτική εφαρμογή των γνώσεων σε επίπεδο Τακτική και Τεχνικής, με την εκτέλεση βολών ΠΒ.

 

Την άσκηση παρακολούθησε ο κ...

Ιούλιος 17, 2019

Γνωρίζεται ότι, την Τρίτη  04 Ιουνίου 2019, διεξήχθησαν εκπαιδευτικές βολές κατ’ επιγείου στόχου με πυροβόλα RH-202 (Rheinmentall) στο Πεδίο Βολής Κοσκίνων Ευβοίας από το Τμήμα Βασικής Εκπαίδευσης Αθλγών (ΠΒ) στα πλαίσια του τμήματος Α/Α Ανθλγών και τους Υποψήφιους Έφεδρους Αξιωματικούς 2019 Α΄ ΕΣΣΟ της Σχολής Πυροβολικού,  με ειδικότητα Αξκού Α/Α Πυρλου.

 

            Οι εκπαιδευόμενοι   κατά την διάρκεια των βολών εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ελέγχου πυροβόλου (πριν τη βολή), μερικής- πλήρης γέμισης και αλλαγής καννών- τροφοδοτικού πυροβόλου και στη διαδικασία εκτέλεσης βολής...